Logo

Recepty,

Dělám je vždy, když mám špatnou náladu. Tyhle palačinky jsou nejměkčí a hotové za patnáct minut

18.04.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/Peredniankina). Tvarohové palačinky jsou měkké, lehké a naprosto vynikající. Nic mi nezlepší náladu a nenaladí mě pozitivněji než tyto palačinky a jejich příprava je snadná....

18.04.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/Peredniankina).

Tvarohové palačinky jsou měkké, lehké a naprosto vynikající. Nic mi nezlepší náladu a nenaladí mě pozitivněji než tyto palačinky a jejich příprava je snadná. Kromě chuti je nejdůležitější, že jsou hotové za patnáct minut – ideální na snídani.

Tvarohové palačinky s marmeládou zdobené mátou.
Foto: shutterstock/Peredniankina

Tvarohové palačinky jsou mou snídaní vždy, když mě čeká náročný den, nebo naopak – když je ten náročný den za mnou. Recept na tvarohové palačinky mi kdysi dala moje teta, která pracovala v kuchyni v mateřské školce. Zpočátku mi to nepřipadalo jako nic zvláštního, ale ze zvědavosti jsem to musela vyzkoušet. A nebyla jsem zklamaná.Jsou to palačinky mého života.

Tvarohové palačinky – lepší už nejsou

Ingredients:

  • 200 g tvarohu,
  • 100 g pšeničné mouky,
  • 2 středně velká vejce,
  • 1 lžíce medu,
  • 1 lžička prášku do pečiva,
  • oblíbené ovoce k podávání,
  • olej na smažení.

Tvarohové palačinky – krok za krokem

Hned na začátku se ujistěte, že všechny ingredience mají pokojovou teplotu. Není to nutné, ale usnadní vám to práci.

  1. Poté si připravte mísu a prosejte do ní mouku. Poté přidejte prášek do pečiva a promíchejte.
  2. Přidejte tvaroh, vmíchejte vejce a med . Vše smíchejte dohromady nebo krátce rozmixujte mixérem.
  3. Mísu s těstem dejte na několik minut stranou, aby lepek obsažený v mouce nabobtnal a spojil ingredience dohromady.
  4. Připravte si pánev a rozehřejte v ní malé množství oleje. Pomocí hluboké lžíce vkládejte do rozpáleného oleje porce palačinkového těsta a smažte je z obou stran dozlatova. Po usmažení je položte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

Palačinky se nejlépe podávají teplé přímo z pánve, ale stejně chutné jsou i posypané moučkovým cukrem nebo ozdobené domácí marmeládou. Samozřejmě je můžete podávat i s oblíbeným ovocem. Tyto křehké palačinky můžete podávat na mnoho způsobů – doporučuji vyzkoušet každý z nich.

Redakce České šeptání.

Související články:

Nejjarnější polévka, jakou jsem kdy viděla. Nejchutnější polévka, kterou můžete jíst

Tak jednoduchý francouzský creme fraiche jsem ještě nikdy nedělala. Až do teď. A už nikdy nebudu mít hlad


Varovanie

Vážení čtenáři - diskutéři. Podle zákonů České republiky jsme povinni na požádání orgánů činných v trestním řízení poskytnout jim všechny informace shromážděné o vás systémem (IP adresu, mail, vaše příspěvky atd.) Prosíme vás proto, abyste do diskuse na naší stránce nevkládali takové komentáře, které by mohly naplnit skutkovou podstatu některého trestného činu uvedeného v trestním zákoně. Zejména abyste nezveřejňovali příspěvky rasistické, podněcující k násilí nebo nenávisti na základě pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického či jiného smýšlení, národního nebo sociálního původu, příslušnosti k národnosti nebo k etnické skupině a podobně. Více o povinnostech diskutéra se dozvíte v pravidlech portálu, které si je každý diskutér povinen nastudovat a které naleznete zde. Publikováním příspěvku do diskuse potvrzujete, že jste si pravidla prostudovali a porozuměli jim.



Doporučujeme

Ukázalo se, že lze připravit lepší polévku než rajskou. Po ochutnání došla tchyni slova

25.5.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/Grazziela). Může se zdát, že už není možné vymyslet nic vynalézavého, co by potěšilo nejen chuť, ale i vzhled. Tento…

Stačí 3 ingredience a koření a budete sytí až po okraj. Nezopakovat tento recept je hřích

25.5.2024 Redakce České šeptání (Foto: YouTube/@WeCookVegan). Nejlepší recepty jsou často ty nejjednodušší. Stačí pár ingrediencí, bez zbytečného přehánění, komplikací a složitých kroků. Stačí nastrouhat, nakrájet…

Jak připravit dokonalé piškotové těsto? Díky lžičce této přísady krásně vykyne a nerozpadne se

25.5.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/Ahanov Michael). Jak připravit dokonalé piškotové těsto? Není to vůbec složité, jen je třeba znát chytrý postup, který zkušené kuchařky…

Špenát už nikdy nezhořkne. Připravujte ho tak, jak ho připravovala moje babička

25.5.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/nika-lit). Objevte tajný recept na špenát, který nikdy nezklame - chutí ani strukturou. Recept mé babičky je klíčem k dokonale…

Okurky ve sklenici opět zplesnivěly? Používám triviální trik své babičky, vždycky jsou křupavé a bez prskání

25.5.2024 Redakce České šeptání Foto: soukromý archiv). Nakládané okurky jsou pochoutkou, kterou najdete téměř v každé spíži nebo lednici. Oblíbená pochoutka Slováků si s námi…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov