Logo

Recepty,

Dělávala je moje babička, když jsem u ní přespávala. Neznám lepší palačinky

18.04.2024 Redakce České šeptání (FFoto: Pixabay/Zozz_). Palačinky s jablky – recept, který nám chybí a který máme rádi. Dodnes vzpomínám na babiččiny palačinky, když jsem k ní jezdila o víkendech...

18.04.2024 Redakce České šeptání (FFoto: Pixabay/Zozz_).

Palačinky s jablky – recept, který nám chybí a který máme rádi. Dodnes vzpomínám na babiččiny palačinky, když jsem k ní jezdila o víkendech nebo o prázdninách. Tehdy mě budila sladká vůně palačinek nebo kokrhání kohouta. Babička už tu není, ale recept ano – není to nic složitého a chuťově stačí, aby se lidé rozplývali.

Klasické jablečné palačinky – babička je dělávala každé ráno.

Foto: Mgr: Pixabay/Zozz_

Jablečné palačinky si spojujeme s dětstvím, bezstarostností a bezpečím. Recept na jablečné palačinky je triviální, a proto nám je nejspíš babičky jako dětem dělaly k snídani nebo odpolední svačině, abychom později měli sílu hrát si venku (nebo na hřišti) s kamarády. Dnes vám nabídneme klasický recept na palačinky, který vás vrátí o desítky nebo dokonce o několik desetiletí zpět.

Klasické jablečné palačinky – moje babička je dělávala každé ráno

Ingredience: Jablka s jablky a jablečným cukrem, které se vaří na jablkách, jsou velmi chutné a chutné:

  • přílohy: 200 ml kefíru,
  • 2 vejce,
  • 1 hrnek pšeničné mouky,
  • 1 lžíce vanilkového cukru,
  • 1 lžíce moučkového cukru,
  • 2 středně velká jablka, nastrouhaná
  • rovná lžička sody,
  • tuk na smažení.

Babiččiny lívance – jak je připravit:

  1. Připravte si mísu a prosejte do ní mouku. Poté přidejte jedlou sodu a důkladně promíchejte. Pokud přemýšlíte, jakou mouku zvolit, zvolte mouku dortovou – palačinky budou měkčí.
  2. V jiné míse rozšlehejte mixérem vejce, přidejte oba cukry, a když vznikne „kogel-mogel“, přidejte kefír.
  3. Do mísy s rozšlehanými vejci a kefírem postupně prosejte mouku a přidejte nastrouhaná jablka. Když je těsto hotové, odstavte ho na chvíli stranou, aby se lepek spojil se surovinami.
  4. Pořádně rozpálíme pánev a vymažeme ji trochou oleje nebo másla. Pak pomocí naběračky nebo hluboké lžíce přidejte část těsta na palačinky. Smažte na středním plameni z obou stran.

Tato vůně a chuť je bránou ke vzpomínkám na dětství a je škoda ji nevyzkoušet.Tyto palačinky chutnají nejlépe přímo z pánve, když vás ještě pálí prsty, ale stejně dobré jsou i posypané moučkovým cukrem nebo podávané s domácí marmeládou či sladkou smetanou.

Redakce České šeptání.

Související články:

Udělejte z nich drobnosti a překvapte svou rodinu. Vůně se bude šířit celým domem

Brownie – recept na šíleně čokoládové potěšení. Přidejte svůj oblíbený nápoj Jack Sparrow


Varovanie

Vážení čtenáři - diskutéři. Podle zákonů České republiky jsme povinni na požádání orgánů činných v trestním řízení poskytnout jim všechny informace shromážděné o vás systémem (IP adresu, mail, vaše příspěvky atd.) Prosíme vás proto, abyste do diskuse na naší stránce nevkládali takové komentáře, které by mohly naplnit skutkovou podstatu některého trestného činu uvedeného v trestním zákoně. Zejména abyste nezveřejňovali příspěvky rasistické, podněcující k násilí nebo nenávisti na základě pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického či jiného smýšlení, národního nebo sociálního původu, příslušnosti k národnosti nebo k etnické skupině a podobně. Více o povinnostech diskutéra se dozvíte v pravidlech portálu, které si je každý diskutér povinen nastudovat a které naleznete zde. Publikováním příspěvku do diskuse potvrzujete, že jste si pravidla prostudovali a porozuměli jim.



Doporučujeme

Ukázalo se, že lze připravit lepší polévku než rajskou. Po ochutnání došla tchyni slova

25.5.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/Grazziela). Může se zdát, že už není možné vymyslet nic vynalézavého, co by potěšilo nejen chuť, ale i vzhled. Tento…

Stačí 3 ingredience a koření a budete sytí až po okraj. Nezopakovat tento recept je hřích

25.5.2024 Redakce České šeptání (Foto: YouTube/@WeCookVegan). Nejlepší recepty jsou často ty nejjednodušší. Stačí pár ingrediencí, bez zbytečného přehánění, komplikací a složitých kroků. Stačí nastrouhat, nakrájet…

Jak připravit dokonalé piškotové těsto? Díky lžičce této přísady krásně vykyne a nerozpadne se

25.5.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/Ahanov Michael). Jak připravit dokonalé piškotové těsto? Není to vůbec složité, jen je třeba znát chytrý postup, který zkušené kuchařky…

Špenát už nikdy nezhořkne. Připravujte ho tak, jak ho připravovala moje babička

25.5.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/nika-lit). Objevte tajný recept na špenát, který nikdy nezklame - chutí ani strukturou. Recept mé babičky je klíčem k dokonale…

Okurky ve sklenici opět zplesnivěly? Používám triviální trik své babičky, vždycky jsou křupavé a bez prskání

25.5.2024 Redakce České šeptání Foto: soukromý archiv). Nakládané okurky jsou pochoutkou, kterou najdete téměř v každé spíži nebo lednici. Oblíbená pochoutka Slováků si s námi…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov