Logo

Recepty, Tipy,

Mascarpone a pudink dejte stranou. Tento nadýchaný krém se hodí k jakémukoli dortu

21.3.2024 Redakce České šeptání(Foto: shutterstock.com/Arina P Habich). Krémy s mascarpone a pudinkem jsou oblíbené už léta, ale nyní, když hledáte nové chutě a textury, se vyplatí sáhnout po krémech s...

21.3.2024 Redakce České šeptání(Foto: shutterstock.com/Arina P Habich).

Krémy s mascarpone a pudinkem jsou oblíbené už léta, ale nyní, když hledáte nové chutě a textury, se vyplatí sáhnout po krémech s bílou čokoládou. Jejich jemná struktura a delikátní chuť se skvěle hodí k různým moučníkům a dodávají jim elegantní a jedinečný vzhled.

Mascarpone? Ne.Jiná ingredience dodá dortu nadýchanost a božskou chuť.
Foto: shutterstock.com/Arina P Habich

Základem většiny dortů z našich receptářů jsou tradičně krémy z pudinku nebo mascarpone, ale vyplatí se vyzkoušet něco nového. Od nynějška zařaďte do své kuchyně krém z bílé čokolády. Jeho jemná, ale krémová konzistence a jemná sladká chuť dodají vašemu pečivu osobitý nádech.

Co obsahuje bílá čokoláda? Při výběru věnujte pozornost obsahu kakaového tuku

Základními složkami bílé čokolády jsou cukr, kakaový tuk, sušené mléko nebo kondenzované mléko, emulgátory a aromata. Ne každá tabulka je však stejná. Při výběru té správné pro váš krém se vyplatí věnovat pozornost několika důležitým faktorům. Prvním je obsah kakaového tuku, který by měl být vysoký, nejlépe nad 30 %, aby byla zajištěna správná struktura a chuť krému. Pečlivě je třeba zkontrolovat také složení výrobku, aby se předešlo umělým přísadám a nadměrnému množství cukru.

Jak vyrobit bílý čokoládový krém
Foto: shutterstock/Nataliya Arzamasova

Jak připravit bílý čokoládový krém? Potřebujete pouze 3 ingredience

Pokud jsme si již vybrali správných 200 g bílé čokolády, potřebujeme ještě:

  • 200 ml smetany ke šlehání (minimálně 36 % tuku)
  • 50 g másla

Příprava je snadná:

  1. Bílou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a mícháme, dokud se zcela nerozpustí. Vyjmeme a necháme vychladnout.
  2. Smetanový sýr zahřejte v hrnci, ale nepřivádějte ho k varu.
  3. Postupně přidávejte ohřátou smetanu do rozpuštěné čokolády a neustále míchejte, dokud se ingredience nespojí a směs nebude hladká.
  4. Do čokoládové směsi přidejte máslo a důkladně míchejte, dokud se zcela nerozpustí a dobře nespojí s ostatními přísadami.
  5. Krém přelijte do mísy a nechte vychladnout. Vložte do chladničky alespoň na 1,5 hodiny, aby se zchladil a zhoustl.
  6. Po uplynutí této doby jej vyšlehejte mixérem.

Hotový krém z bílé čokolády bude nadýchaný, krémový a ideální na různé dorty a dezerty.

Redakce České šeptání.

Související články:

Jakmile je jednou sníte, už na ně nikdy nezapomenete. Tyto dorty si zaslouží zlatou medaili

Takový velikonoční dort nekoupíte v žádné cukrárně. Spojím vrstvy a stane se sladké kouzlo


Varovanie

Vážení čtenáři - diskutéři. Podle zákonů České republiky jsme povinni na požádání orgánů činných v trestním řízení poskytnout jim všechny informace shromážděné o vás systémem (IP adresu, mail, vaše příspěvky atd.) Prosíme vás proto, abyste do diskuse na naší stránce nevkládali takové komentáře, které by mohly naplnit skutkovou podstatu některého trestného činu uvedeného v trestním zákoně. Zejména abyste nezveřejňovali příspěvky rasistické, podněcující k násilí nebo nenávisti na základě pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického či jiného smýšlení, národního nebo sociálního původu, příslušnosti k národnosti nebo k etnické skupině a podobně. Více o povinnostech diskutéra se dozvíte v pravidlech portálu, které si je každý diskutér povinen nastudovat a které naleznete zde. Publikováním příspěvku do diskuse potvrzujete, že jste si pravidla prostudovali a porozuměli jim.



Doporučujeme

Studený tvarohový koláč mého dětství. Nejlepší dort s marmeládou a ovocem

17.5.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/PawelKacperek). Když přemýšlíme o nejlepších dezertech na léto, kromě zmrzliny nás napadne studený tvarohový koláč, povinně s marmeládou a ovocem.…

Tyto dva nápoje nepijte na lačný žaludek. V těchto případech vám mohou uškodit

16.5.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/Prostock-studio). Šálek kávy na začátek dne? Ne tak rychle. Je velmi důležité, jakým nápojem začínáme den. Některým z nich je…

Za 30 minut připravíte hromadu měkkých nálevových koláčů. Tento recept budete znát a už nikdy nebudete přidávat jablka

16.5.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/BBA Photography). Často mívám dny, kdy si chci udělat lahodné a sladké palačinky, které jsou měkké jako nic jiného. Problém…

Milionkrát lepší než brambory. Tyto křupavé palačinky dělám každé dva dny a důležité je vejce

16.4.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/Vladislav Chusov). Cuketové placky jsou opravdu lepší než bramboráky - to říká celá moje rodina a vůbec mě to nepřekvapuje.…

Už žádné dohady. Odborník konečně vyvrátil oblíbenou teorii o optimální teplotě praní

16.5.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/New Africa). Praní prádla je na první pohled jedna z nejjednodušších domácích prací. V praxi však nevíme zcela přesně, při…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov