Logo

Domácnost, Zvířátka,

Skvělý nápad z venkova. Zavěste na dveře pytel s vodou. Žádná moucha si nenajde cestu do domu

02.05.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/Photo Intrigue Pixabay/cocoparisienne). Mouchy jsou tvorové, kteří, když vniknou do vašeho osobního prostoru, mohou být pořádně nepříjemní. Kromě toho představují riziko mnoha zdravotních rizik. Jaro...

02.05.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/Photo Intrigue Pixabay/cocoparisienne).

Mouchy jsou tvorové, kteří, když vniknou do vašeho osobního prostoru, mohou být pořádně nepříjemní. Kromě toho představují riziko mnoha zdravotních rizik. Jaro je obdobím, kdy si mnoho lidí klade otázku, jak se zbavit much a dalšího hmyzu z domácnosti.

Jak se zbavit much?

Foto: shutterstock/Photo Intrigue Pixabay/cocoparisienne

Mouchy se rychle množí, je velmi obtížné je chytit a mohou být velmi nepříjemné. Kromě toho přenášejí mnoho nemocí, jako je úplavice, střevní chřipka, tyfus, cholera a tuberkulóza, a také střevní parazity nebo jejich vajíčka. Boj s nimi může být velmi obtížný.

Existuje však mnoho způsobů, jak se hmyzu zbavit pomocí komerčních přípravků i přírodních domácích prostředků. Ty jsou nejen netoxické, ale také bezpečné pro váš domov a životní prostředí. Stejně důležité je vždy udržovat pořádek a čistotu, zejména v kuchyni. Mouchy přitahují odpadky a nakrájené ovoce, proto dbejte na to, aby byly všechny odpadkové koše zakryté a ovoce dobře přikryté nebo chlazené.

Jaký je nejlepší domácí prostředek, jak se zbavit much? Trik s mincí a sáčkem vody

Přítomnost much může být obzvláště nepříjemná, a to nejen doma. Na jaře rádi trávíme čas na terase nebo balkoně a užíváme si počasí. Bohužel nám tento čas nezpříjemňuje kroužící a rušivý hmyz, zejména mouchy. Naštěstí existuje metoda, která se na první pohled může zdát trochu zvláštní. Nakonec však pomůže zbavit se nezvaných hostů jednou provždy.

Věci, které budete potřebovat: několik mincí a sáček na zip nebo pevný plastový sáček.

  1. Vložte několik mincí do sáčku se šňůrkou nebo pevného plastového sáčku.
  2. Poté přidejte vodu.
  3. Sáček pevně a bezpečně uzavřete.
  4. Zavěste jej na okno nebo balkonové dveře.

Taková past způsobí, že se mouchy našemu domu vyhnou. Důvodem je odraz slunečních paprsků od sáčku, který účinně odpuzuje hmyz, jehož oči jsou citlivé na změny světla.

Jaký zápach mouchy v domě nesnášejí? Přírodní odpuzovače hmyzu

Některé vůně mohou mouchy a dokonce i jiný hmyz, například komáry, odpuzovat a držet je od sebe dál. Jsou netoxické a bezpečné pro použití v interiéru. Můžete je použít doma při pěstování rostlin a používání osvěžovačů vzduchu, svíček, esenciálních olejů nebo difuzérů. Obsahují:

  • Bazalka. Mouchy nesnášejí vůni bazalky. Umístěte několik rostlin bazalky do kuchyně a sledujte, jak mizí. Kromě toho tato rostlina skvěle funguje jako ozdoba.
  • Hřebíček. Mouchy se drží dál od vůně hřebíčku. Umístěte misku se sušeným hřebíčkem do každé místnosti, kde se vyskytují problémy s mouchami, a sledujte, jak mizí.

Redakce České šeptání.

Související články:

Černé tečky na okně? Vůbec to není obyčejná špína. Časem se stanou nerozbitnými

Tyto tři rostliny odpuzují krysy a hraboše. Navíc vypadají krásně


Varovanie

Vážení čtenáři - diskutéři. Podle zákonů České republiky jsme povinni na požádání orgánů činných v trestním řízení poskytnout jim všechny informace shromážděné o vás systémem (IP adresu, mail, vaše příspěvky atd.) Prosíme vás proto, abyste do diskuse na naší stránce nevkládali takové komentáře, které by mohly naplnit skutkovou podstatu některého trestného činu uvedeného v trestním zákoně. Zejména abyste nezveřejňovali příspěvky rasistické, podněcující k násilí nebo nenávisti na základě pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického či jiného smýšlení, národního nebo sociálního původu, příslušnosti k národnosti nebo k etnické skupině a podobně. Více o povinnostech diskutéra se dozvíte v pravidlech portálu, které si je každý diskutér povinen nastudovat a které naleznete zde. Publikováním příspěvku do diskuse potvrzujete, že jste si pravidla prostudovali a porozuměli jim.



Doporučujeme

Už žádné dohady. Odborník konečně vyvrátil oblíbenou teorii o optimální teplotě praní

16.5.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/New Africa). Praní prádla je na první pohled jedna z nejjednodušších domácích prací. V praxi však nevíme zcela přesně, při…

V létě se problém vrací a tisíce žen se za něj stydí. Dám tam bramborový škrob a je po problému

16.5.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/Tomsickova Tatyana). Co dělat, když vám zapáchají boty? Je to nepříjemná situace, kterou nemusíme řešit dlouho. Domácí trik si s…

Vyjměte ho z lednice a nalijte do naběračky. Krtek okamžitě uteče

16.5.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/kubais). Krtci se objevují na pozemcích a zahradách, když se venku oteplí. Budují si kopečky, které slouží jako větrací otvor…

Takto odeženete mravence z balkonu. Potřebujete jen trochu kuchyňského odpadu

16.5.2024 Redakce České šeptání(Foto: shutterstock/RHJPhtotos). Mravenci, kteří obývají balkony a terasy, mohou být pro majitele domů velkým problémem. Jejich přítomnost může nejen rušit klid v…

Banánovník v květináči. Jak o něj pečovat

15.5.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/Renata.Ka). Banánovník v květináči? Ne, to není vtip. Ačkoli jde o exotickou rostlinu, která je spojována především s horkým tropickým…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov