Logo

Pro Štíra je to kočka. Jaké je vaše totemové zvíře podle astrologického znamení?

2.5.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/jantsarik). Každý člověk má své zvíře strážce, které ho chrání a pomáhá mu. Kromě toho toto totemové zvíře dává člověku zvláštní vlastnosti a charakterové rysy....

2.5.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/jantsarik).

Každý člověk má své zvíře strážce, které ho chrání a pomáhá mu. Kromě toho toto totemové zvíře dává člověku zvláštní vlastnosti a charakterové rysy. Totemová zvířata nás provázejí po celý život. Setkáváme se s nimi v různých etapách naší cesty, náhodně přicházejí do našich domovů, navštěvují nás ve snech. Jsou nám přidělena při narození – datum určuje, zda je vaším strážcem kočka, nebo želva. Co to všechno znamená? Pojďme to zjistit!

Jakéje vaše totemové zvíře podle astrologického znamení?
Foto: shutterstock/jantsarik

Totemová zvířata pocházejí z tradic původních obyvatel Severní Ameriky. Dítěti byl hned po narození přidělen zvířecí průvodce, který byl jeho učitelem, společníkem a ochráncem. Z tohoto důvodu nosili původní obyvatelé Ameriky často symboly a totemy zvířat, s nimiž byli celoživotně spjati.

Nemusíme však mít indiánské kořeny, abychom mohli těžit ze zvířat a nosit symboly těch, která jsou nám obzvlášť blízká. Totemová zvířata byla také přiřazena konkrétním znamením zvěrokruhu a podporují je při správných rozhodnutích a seberozvoji.

Totemové zvíře Berana – rys

Rys je samotář, a proto povzbuzuje Berany, aby se spoléhali sami na sebe a své smysly. Propůjčuje mu vytrvalost, schopnost rozpoznávat signály a učí ho ostražitosti a maskovacím dovednostem. Rys má však i chyby! Může být záludný, plachý a ve společnosti ostatních se často cítí nesvůj. Rysí amulet poskytuje ochranu a v dobách nedostatku pomáhá najít správnou cestu. Když se rys objeví ve snu, předznamenává novou cestu, vnitřní růst nebo šťastné dokončení náročných projektů. Může také varovat před krádeží energie.

Totemové zvíře Býka – želva


Želva působí jako moudrá učitelka a její učení má v této době zvláštní hodnotu. Želva totiž učí klidu, vytrvalosti a radí vám, abyste následovali cestu srdce a svůj vlastní rytmus. Želva pomáhá Býkovi být v míru sám se sebou a učí, jak ovládat svou mysl, emoce a tělo. Jejím mottem je „V míru je síla“. Želva však také poukazuje na pomalost, zpomalení a sklon vyhýbat se výzvám. Želví amulet propůjčuje moudrost, zaručuje ochranu a dlouhý život. Když se želva objeví ve snu, připomíná nám obrovskou sílu, která vychází z našeho nitra.

Totemové zvíře Blíženců – Delfín


Delfín je považován za posla míru. Přináší klidné, mírumilovné sny, vize dobrého světa a povznášející myšlenky. Toto mořské zvíře přináší Blížencům útěchu a lásku, učí je chápat mnoho věcí najednou a dokonce je obdarovává přístupem k vyššímu poznání. Delfín toho od druhých vyžaduje poměrně hodně – očekává stejnou disciplínu, morálku a etiku, jakou projevuje sám -, takže může být velmi kritický a není snadné mu odpustit. Delfíní amulet umožňuje přístup k naší duchovní podstatě, obdarovává štěstím a radostí ze života. Když se delfín objeví ve snu, přináší lehkost a uzdravení.

Totemové zvíře Raka – tučňák


Tučňák obdařuje Raka schopností přizpůsobit se společnosti a učí hluboké náklonnosti k rodině a přátelům. Tučňák je velmi vázán na příbuzné, pečuje o ně, ale zároveň si dokáže vytvořit zdravý odstup a zachovat nezávislost. Amulet Tučňák vás obdaří silou a mocí mistrně řídit svůj život. Když se Tučňák objeví ve snu, propůjčuje své opeření, aby chránil spáče zezadu a otevřel mu cestu k novým výzvám a úkolům.

Totemové zvíře Lva – Lev


Lev je síla, klid, vyrovnanost a moc a všechny tyto vlastnosti vycházejí ze středu – toto zvíře vás tedy učí jednat z jádra vaší bytosti a neroztříštit se. Lev nedělá ukvapené závěry, nejedná bleskově, věří sám sobě a je pevně zaměřen dovnitř. Musí se však chránit před přílišnou agresivitou, pýchou a impulzivitou, což jsou jeho největší chyby. Amulet lva představuje důvěru v sebe sama, sílu a moc. Když se vám zdá o lvu, vyzývá to k použití síly.

Totemové zvíře Panny – Pes


Pes je velký přítel a mistr důvěry – je nepostradatelným společníkem na cestách, umí číst stopy a varuje před nebezpečím. Pes Pannu střeží, pomáhá jí růst a stará se o její svobodu. Pes však také naznačuje skrytou agresi, nespoutaný hněv a bezmyšlenkovité plnění příkazů. Psí amulet chrání psa v noci, hlídá energii a udržuje bdělost. Když se pes objeví ve snu, upozorňuje na stabilitu vztahu. Může varovat před jeho koncem.

Pes střeží Pannu, pomáhá jí růst a pečuje o její svobodu.
Foto: shutterstock/Pavlina Trauskeova

Totemové zvíře Vah – Včela


Včela učí Váhy vytrvalosti, píli a pracovitosti. Připomíná radost z práce a přiměřeného odpočinku, učí ohleduplnosti, orientaci na společenství a spolupráci. Amulet Včela vede k vysněnému vztahu a pomáhá najít partnera pro život. Když se včela objeví ve snu, nese informaci o úrovni produktivity – varuje nás, když pracujeme příliš mnoho nebo když ze sebe stále dáváme příliš málo, abychom dosáhli vysněného cíle.

Totemové zvíře Štíra – kočka


Kočka je mistryní meditace, a proto nabádá Štíra, aby následoval cestu duše. Kočka mu také propůjčuje sedmý smysl a propůjčuje mu schopnost pozorovat, být inteligentní a důvěřovat si. Kočka také učí zdravému sobectví a radí, jak se o sebe postarat, pěstovat svou svobodu a nezávislost. Kočičí amulet propůjčuje důvěru v sebe sama, svobodu a nezávislost. Když se kočka objeví ve snu, přináší důležitá poselství a záleží na tom, jakým způsobem je chce sdělit.

Totemové zvíře Střelce – Los


Los propůjčuje Střelci stabilitu a energii potřebnou k uskutečnění a dokončení plánovaných projektů. Umožňuje najít ticho a naslouchat sám sobě, což je v dnešní době docela umění. Los je také silné a mocné zvíře, které zároveň učí laskavosti, lásce a empatii. Povzbuzuje vás, abyste vnímali, na čem skutečně záleží, a přináší skutečnou kvalitu života. Amulet losa propůjčuje moudrost, věrnost ve vztazích a humorný život. Když se los objeví ve snu, upozorňuje na stabilitu životní energie.

Totemové zvíře Kozoroha – Koza

Koza vyzývá Kozoroha ke spojení s matkou přírodou, protože je znalcem přírody, vyzná se v bylinkách a ovládá umění léčení. Koza ho učí, jak se udržovat v kondici, neboť „ve zdravém těle zdravý duch“, a obdařuje Kozoroha silou a vytrvalostí. Kozoroh nachází v Koze průvodce duše, který ho učí, jak čelit osudu a jít vlastní cestou. Kozoroh však může být také zvrácený a tvrdohlavý a někdy i důvěřivý a bojácný. Kozí amulet pomáhá usmířit se se silami země a je zodpovědný za životní energii a vnitřní bohatství. Když se koza objeví ve snu, upozorňuje na vnitřní sílu, ale může nám také připomínat nečisté svědomí.

Totemové zvíře Vodnáře – Kůň


Kůň infikuje nadšením, optimismem a nápady a dodává Vodnářům odvahu jít za zvoleným cílem. Povzbuzuje ke skoku do neznáma, k riskování a k zahájení něčeho nového. Kůň vás podporuje a nese na svém hřbetě, když vám chybí síly, a pomáhá vám znovu nabrat životní energii. Je to učitel, průvodce a magické zvíře, kterému můžete důvěřovat. I když reaguje náhle a bezohledně a může být domýšlivý, vede vás k mistrovství a obdaří vás mnoha schopnostmi. Amulet koně je zodpovědný za duchovní vedení a mistrovství. Když se ve snu objeví kůň, zvěstuje to začátek něčeho nového – stojí za to mu důvěřovat.

Ryby posilují intuici a sebedůvěru, otevírají smysly a učí jemnosti.
Foto: shutterstock/azure1

Totemové zvíře Ryb – Ryby


Ryby posilují intuici a sebevědomí, otevírají smysly a učí jemnosti. Rozvíjí soucit, schopnost vcítit se do druhých a empatii. Ryby však mohou představovat také citovou frigiditu, úzkost a nedostatek víry. Amulet Ryb je zodpovědný za duchovní rozvoj, léčení a očistu. Když se ve snu objeví ryba, znamená to obnovu a nové vize. Když však plave ve špinavé, kalné vodě, může symbolizovat nemoc.

Redakce České šeptání.

Související články:

Tyto tři znamení zvěrokruhu se v květnu vyhnou smůle – na koho se vztahují?

Tato tři znamení zvěrokruhu jsou považována za užitečná a prospěšná. Vždy vyslechnou a pomohou v nouzi


Varovanie

Vážení čtenáři - diskutéři. Podle zákonů České republiky jsme povinni na požádání orgánů činných v trestním řízení poskytnout jim všechny informace shromážděné o vás systémem (IP adresu, mail, vaše příspěvky atd.) Prosíme vás proto, abyste do diskuse na naší stránce nevkládali takové komentáře, které by mohly naplnit skutkovou podstatu některého trestného činu uvedeného v trestním zákoně. Zejména abyste nezveřejňovali příspěvky rasistické, podněcující k násilí nebo nenávisti na základě pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického či jiného smýšlení, národního nebo sociálního původu, příslušnosti k národnosti nebo k etnické skupině a podobně. Více o povinnostech diskutéra se dozvíte v pravidlech portálu, které si je každý diskutér povinen nastudovat a které naleznete zde. Publikováním příspěvku do diskuse potvrzujete, že jste si pravidla prostudovali a porozuměli jim.



Doporučujeme

V jakých rozestupech sázet okurky? Držte se těchto tipů

17.5.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/Marina April). Pěstování okurek není příliš složité. Pokud chcete, aby vás úroda potěšila, musíte znát několik základních pravidel v péči…

Dopřejte si ranní smoothie. Vaše střeva budou pracovat na plné obrátky

17.05.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/rsooll). Asi jste už mnohokrát slyšeli, že střeva jsou nazývána "druhým mozkem". Ne nadarmo, protože hrají zvláštní roli při trávení…

Dezert pro rodinné oslavy. Připravíte ho za pár minut a vaši hosté budou nadšeni

17.5.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/Juraj Rasla). Nejlepší rychlý dezert na rodinné oslavy? Tiramisu, samozřejmě! Na tuto chuť se nedá zapomenout a náš recept na…

Denní horoskop na pátek – 17. května

17.5.2024 Redakce České šeptání (Foto: shutterstock/Miha Creative). Denní horoskop na 17. května. Býci se nebudou moci soustředit. Blíženci mohou být rozpolcení. A co čeká tento…

Nalila ji do sklenice a vložila dovnitř. Jednoduchý trik. „Potřebuješ umýt myčku?“

17.05.2024 Redakce České šeptání (Foto: tiktok.com/@nottheworstcleaner). Jak vyčistit myčku nádobí? Stále více lidí si uvědomuje, že udržovat zařízení v čistotě znamená udržovat čisté i talíře…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov